Δεν πετάμε τίποτα – απο την Μερσίνη

Η βιβλιοφάγος Μερσίνη μας έστειλε το παρακάτω κείμενο μιας και πλεον ειναι επιτακτική ανάγκη να μην πετάμε τίποτα. Ακόμα όμως και αυτά που είναι «για πέταγμα» όπως υπολλείματα μαγειρεμένων τροφών, ΜΗΝ τα πετάτε στα σκουπίδια. Είναι κρίμα. Ταϊστε τα αδέσποτα ή μαζέψτε τα σε μια σακουλίτσα και δώστε τη σε καποιο γείτονα που έχει ζώα. Έτσι και φαγητό στα σκουπίδια δεν έχουμε – που είναι πραγματικά κρίμα -αποφεύγουμε επίσης και το φαινόμενο αδέσποτων ζώων να σκίζουν σακούλες απορριμάτων αφήνοντας τα περιεχόμενα τους εκτεθειμένα

Oι σάλτσες

Η σάλτσα ντομάτα και τα pesto με βασιλικό, ρόκα, μαϊντανό ή μείγμα από κάθε είδους φρέσκα μυρωδικά, όπως καυκαλήθρες, μυρώνια, άνηθος και μάραθος, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσουμε αυτά που μας περισσεύουν. Με ένα pesto στο ψυγείο μπορούμε γρήγορα να φτιάξουμε μια μακαρονάδα, ένα ριζότο ή να νοστιμίσουμε τα ψητά ή τα βραστά λαχανικά, ένα ψητό κρέας ή το κοτόπουλο.

Η συντήρηση είναι αρετή!

  • Τα μαρούλια, οι σαλάτες και τα φρέσκα μυρωδικά διατηρούνται για καιρό στο ψυγείο αν τα πλύνουμε, τα καθαρίσουμε, τα στεγνώσουμε καλά και τα κλείσουμε ερμητικά σε πλαστικά σακουλάκια. Eπιπλέον, έτσι έχουμε πάντα μια έτοιμη σαλάτα τη δύσκολη ώρα που θα γυρίσουμε κουρασμένοι από τη δουλειά.
  • Oλα τα λαχανικά διατηρούνται φρέσκα αν τα κλείσουμε καλά στις πλαστικές σακούλες του σουπερμάρκετ.
  • Oταν ψωνίζουμε κρέας, κοτόπουλο ή κιμά, το βάζουμε στην κατάψυξη -αφού το χωρίσουμε σε ποσότητες που θα χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας- και το κλείνουμε καλά σε πλαστικά σακουλάκια.
  • Tις μπριζόλες, τα φιλέτα, τα μπιφτέκια ή τα σουβλάκια τα συντηρούμε σε πακετάκια του ενός τεμαχίου.
  • Oι ημερομηνίες λήξης υπόκεινται μεν σε αυστηρή νομοθεσία, δεν πρόκειται να πάθουμε απολύτως τίποτα όμως αν καταναλώσουμε γάλα ή γιαούρτι που έχει λήξει εδώ και 4-5 μέρες ή μια κονσέρβα που έληξε πριν από 1 μήνα.
  • Πολλές φορές, στο ντουλάπι μας περισσεύουν βερίκοκα, σύκα ή δαμάσκηνα που δεν χρησιμοποιήσαμε και αρχίζουν να σκληραίνουν. Mπορούμε να τα βάλουμε σε ένα γυάλινο βάζο σκεπασμένα με σαμιώτικο κρασί. Επειτα από δύο εβδομάδες, είναι έτοιμα να τα φάμε με γιαούρτι, σκέτα, σαν γλυκό πάνω σε μαρέγκα, με παγωτό ή με οποιαδήποτε λευκή κρέμα.
  • Tα τουρσιά είναι μια καλή ιδέα για να εκμεταλλευτούμε τα λαχανικά της κάθε εποχής και να κρατήσουμε τη γεύση τους όλο τον χρόνο.

πηγή: http://www.womenonly.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s