Μου περίσσεψε….ρύζι

Το βρασμένο ρύζι που μας περισσεύει μπορούμε να:

  • Του φτιάξουμε μια σαλτσα κοκκινη και με λιγο τριμμένο τυρί το σερβίρουμε
  • Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο λαχανικά και το ανακατεύουμε μαζί τους
  • Φτιάχνουμε ρυζοκροκέτες
  • Ανακατεύουμε με γιαούρτι και καταναλώνουμε ως έχει ή
  • Ανακατεύουμε με γιαούρτι και το κανουμε σαλάτα με βρασμένα λαχανικά ή αυγά
  • Πρόσθεσε μυρωδικά (μαιντανό, άνηθο, δυόσμο) και συνόδεψε μπιφτεκι, κρεας, ψαρι ψητά
  • Φτιάξε ασιατικό: Με το ήδη βρασμένο ρύζι μπορείς εύκολα να φτιάξεις το γνωστό κινεζικο τηγανητό ρυζάκι! Τηγανίσε το με σησαμέλαιο και, λίγο πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά, πρόσθεσε θαλασσινά, όπως μικρές γαρίδες, καλαμάρια,Σας περίσσεψε γέμιση απο τα γεμιστά που φτιάχνατε; Μπορειτε αν τη φυλάξετε για λιγο καιρο στην καταψυξη μεχρι να ξαναφτιαξετε και να την ανακατεψετε με την φρεσκια.

 

Ο Στάθης προτείνει (έτσι για να μας αποτελειώσει🙂 )

«Του φτιάχνουμε μια σάλτσα με ζωμό κοτόπουλου, μανιτάρια, κρεμμύδι (το έχουμε σωτάρει πριν βάλουμε το ζωμό και έχουμε σβήσει με λευκό κρασί…παραλλαγή τα κρεμμύδια μπορουν να ειναι και φρέσκα, ή να τα αντικαταστήσουμε με πράσο) και μυρωδικά. Ανακατεύουμε το ρύζι, στη συνεχεια στο ζωμο σε πολυ χαμηλη φωτιά και στο τελος τριβουμε απο πανω μεγαλες φλυδες παρμεζανας και σερβιρουμε! «

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s