Μου περίσσεψαν…ζυμαρικά

  • Αναμείξτε τα με τριμμένα τυριά, αλλαντικά, αρακά κτλ, απλώστε απο πανω μπεσαμελ και καντε τα ογκρατεν
  • Φτιάξτε τα μια ομελέτα. Αυγα, τυρια, γαλοπουλα, αντικολλητικο τηγανι και ειστε ετοιμοι
  • Αν περίσσεψαν μακαρονια και κιμάς, ανακατεψε τα την επομενη μερα σε ενα ταψακι, βαλε κίτρινο τυρι μεσα και απο πανω μπεσαμελ και εχεις ετοιμο ενα ψευτοπαστίτσιο
  • Tα μακαρόνια που περίσσεψαν μπορούν να «ανακυκλωθούν» με δύο τρόπους: α) Ως μακαρόνια au gratin ανακατεμένα με τριμμένα τυριά, αλλαντικά, αρακά ή σπανάκι και βούτυρο: Kαλύπτουμε την επιφάνειά τους με μπεσαμέλ και τα ψήνουμε στον φούρνο. β) «Τηγανητά»: Ζεσταίνουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο, αναμειγνύουμε τα μακαρόνια με 3 χτυπημένα αβγά, ζαμπόν σε κομματάκια και τριμμένα τυριά και τα τηγανίζουμε από τις δυο πλευρές, όπως ακριβώς κάνουμε την ομελέτα.

Ο Στάθης προτείνει:

«Αν τα ζυμαρικά είναι πενες, μπορείτε να φτιάξετε καταπληκτική σαλατα με κίτρινα τυριά, ζαμπόν, καλαμποκι και σως λευκή (μουσταρδα, λεμόνι, ξύδι, νερό, λιγη μαγιονέζα, ψιλοκομμένο άνηθο και πολυ παρμεζανα τριμμένη, αλάτι και πιπέρι)»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s