Μου περίσσεψαν…λαχανικά

  • Κουνουπίδι σαλάτα. Βάλτε οσο εμεινε να βράσει με λίγο γάλα για 5 λεπτά. Σοτάρετε με ελαιόλαδο ενα κρεμμύδι σε κύβους, προσθέστε 200γρ κιμά, αλάτι και πιπέρι. Αφου μαγειρευτουν για 20 λεπτά περίπου, προσθέστε ντοματάκια και αφήστε για άλλα 15 λεπτά. Τελος προσθέστε το κουνουπίδι και λιγο πελτε και αφήστε το να βράσει (Περιοδικό Ετσι απλά. Δεν την εχω δοκιμάσει ακόμα :) )
  • Αν σας περίσσεψε ντοματοσαλάτα ή χωριάτικη, χτυπήστε την στο μούλτι και προσθέστε την σε ενα λαδερό μαζί με την ντομάτα, π.χ. μπριάμ, φασολάκια, μπάμιες, μελιτζάνες, στη γέμιση για γεμιστά ή στον κοκκινιστό αρακά, όπως και σε οποιαδήποτε κόκκινη σάλτσα για κοτόπουλο, ψάρι ή κρέας.
  • Αν σας περίσσεψε χωριατικη μπορειτε να παρετε μερικες τορτιγιες, να τις αλειψετε με λιγο γιαουρτακι βάζουμε τη σαλάτα μας κατά μήκος τυλίγουμε σφιχτά μαζί με αλουμινόχαρτο όλη την πίτα και στη συνέχεια την κόβουμε σε 2-3 κομμάτια.
  • Με την γέμιση που περίσσεψε από τα γεμιστά και τα κάθε λογής ντολμαδάκια μπαίνει σε ταπεράκι στον καταψύκτη, έτοιμη να χρησιμοποιηθεί την επόμενη φορά. Aκόμη κι αν είναι λίγη, θα την προσθέσουμε στη φρέσκια δόση που θα ετοιμάσουμε.
  • Αν σας περίσσεψε σπανακόρυζο, φτιάξτε σπανοκόρυζοκεφτεδάκια🙂 Απλώστε το σπανακόρυζο, κρατήστε βρεγμένα τα χέρια σας, πλάστε σε κεφτεδάκια / κροκετάκια, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε καλά, τα περνάτε απο ενα μειγμα με γάλα και αυγό, και μετά σε γαλέτα ή σιμιγδάλι χοντρό, ή νιφάδες καλαμποκιού και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά τις κροκέτες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s