Αλτσχάιμερ και διατροφή

Ελληνοαμερικανός ερευνητής, ο κ. Νικόλαος Σκαρμέας, καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, έκανε άλλη μια σπουδαία ανακάλυψη για την νόσο του Αλτσχάιμερ: τον ρόλο του διαιτολογίου. Σύμφωνα με τα ευρήματά του (που πάντως ισχύουν και για όλες τις ηλικιες), η δίαιτα που τονώνει το μυαλό περισσότερ απο τις άλλες είναι αυτή που περιέχει:

  • Ψάρι
  • Πουλερικά
  • Φρούτα
  • Ξηρούς καρπούς
  • Μαρούλια ή χόρτα και μπρόκολο
  • Ντρέσινγκ σαλάτας με βάση το λάδι και το ξίδι

(Περιοδικό Vita / Ιούνιος 2010)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s